ZEŽELI-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

U Zadru 22.veljače 2019.g. zamjenik općinskog načelnika Borislav Šarić, ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i izaslanik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Općine Kistanje, naziva „Žene rade“.

zazeli 1
Projekt je bio prijavljen na poziv „ZAŽELI“ - program zapošljavanja žena“ iz Operativnog programa Učinkovitosti ljudskih potencijala 2014.-2020. kojeg financira Europski socijalni Fond Europske Unije.

Vrijednost projekta je 1.490.469,96 kuna. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Knin i Udruga „MI“ iz Splita.Projektom je planirano zapošljavanje 14 žena kroz 24 mjeseca koje će pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama sa područja općine Kistanje, na način da će biti zaposleno po 7 korisnica kroz 12 mjeseci. Planirano je i zapošljavanje jedene koordinatorice tima za pružanje usluga koja će pratiti i koordinirati rad djelatnica na terenu.