U VARIVODAMA I GOŠIĆU ODRŽANA KOMEMORACIJA UBIJENIM CIVILIMA

U utorak, 28.rujna 2021.g. održana je komemoracija za 16 civila koji su ubijeni u mjestima Varivode i Gošić u kolovozu i rujnu 1995. godine nakon akcije "Oluja".
Nazočnima su se u Varivodama obratili i položili vijence Potpredsjednik Vlade Boris Milošević, saborska zastupnica Anja Šimpraga i izaslanik srbijanskoga predsjednika za pitanja nestalih Veran Matić.

Parastos je služio Nikodim Kosović episkop Dalmatinske eparhije Srpske pravoslavne crkve sa svećenstvom.

Vijence su položili i odali počast žrtvama ; načelnik Općine Kistanje Goran Reljić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije Borislav Šarić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Kistanje Vujo Krneta, župan Šibensko – kninske županije Marko Jelić i njegov zamjenik Ognjen Vukmirović , zastupnica u Skupštini Republike Srbije Sanja Lakić, aktivisti Zoran Pusić i Vesna Teršelič, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH Aleksandar Tolnauer, državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, te brojni predstavnici vlasti s područja Šibensko-kninske županije i šire, predstavnici udruga i članovi obitelji stradalih.