ŽUPAN ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE DR.SC. MARKO JELIĆ U OBILASKU POLJOPRIVREDNIKA S PODRUČJA OPĆINE KISTANJE

Župan Šibensko-kninske županije dr.sc. Marko Jelić u pratnji Ognjena Vukmirovića zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda srpske nacionalne manjine i Višnje Marasović iz Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i Eu fondove dana 15. rujna 2021.g. obišao je tri OPG-a s područja Općine Kistanje koji su dobili subvencije iz Programa potpora poljoprivredi Šibensko-kninske županije za 2021.g.

Subvencije za poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem na području Općine Kistanje osigurala je Šibensko-kninska županija zajedno s Općinom Kistanje temeljem zajedničkog sporazuma o suradnji. U sklopu Javnog poziva za Program potpora u poljoprivredi koji je Šibensko-kninska županija raspisala u periodu od 02.travnja do 05.svibnja 2021.g. , ukupno su odobrena 23 zahtjeva za poljoprivrednike s područja Općine Kistanje za čije subvencije je Općina Kistanje izdvojila ukupno 167.050,00 kuna.

Od navedenih sredstava poljoprivrednici će obnoviti štale za smještaj stoke, kupiti sadni materijal ili nabaviti poljoprivrednu mehanizaciju. U sklopu posjeta obišli su OPG Tišma iz Ivoševaca, OPG Jovo Šuša iz Nunića i OPG Kristijan Berišić iz Kistanja.