Održana javna prezentacija projekta "Žene rade"

Dana 10.7.2020. u prostorijama Općine Kistanje održana je druga javna prezentacija projekta „Žene rade“. Budući da je od 1.6.2020. zaposleno 7 novih žena na radom mjestu gerontodomaćica, ovo je bila prilika za predstavljanje detaljnijih informacija o projektu, kako novozaposlenim ženama, tako i široj javnosti. Voditeljica projekta, Tanja Tešija, prezentirala je dosadašnje rezultate projekta s naglaskom na važnost programa Zaželi za teže zapošljive skupine žena i za njihove krajnje korisnike. Na projektu je do sada zaposleno 14 žena s područja Općine Kistanje, a minimalno 90 starijih osoba imat će priliku primiti usluge pomoći u kući i mjesečni paket kućanskih i higijenskih potrepština.

20200710 083916
Ovom prilikom, direktorica Udruge „MI“ - Split, dipl. psih. Nives Ivelja, održala je sastanak stručne podrške za zaposlene žene s ciljem informiranja zaposlenih žena o svrsi njihovog rada, ali i kako bi zaposlene žene imale priliku pitati za savjet/pomoć pri poteškoćama u radu.
S obzirom na trajanje pandemije COVID-19, aktivnosti projekta „Žene rade“ i dalje će se odvijati uz velike mjere opreza i brigu za krajnje korisnike.
Projekt „Žene rade“ provodi se u sklopu programa Zaželi, a ukupan iznos sredstava iznosi 1.490.469,96 HRK. Projekt financira Europska Unija u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi do kolovoza 2021.

eustrukturniucinkoviti

Projekt "Žene rade"

zene rade baner
inkluzivnainkluzivna