Zaposleno sedam novih žena u sklopu projekta "Žene rade"

Od 1. lipnja 2020. godine u sklopu projekta "Žene rade" zaposleno je sedam novih žena. U prvoj godini provedbe projekta bilo je zaposleno sedam žena koje su obavljale posao gerontodomaćice i na taj način olakšavale svakodnevnicu krajnjim korisnicima s područja Općine Kistanje. Novim zapošljavanjem ispunjen je pokazatelj broja zaposlenih žena (na projektu je ukupno zaposleno 14 žena). Novozaposlene žene imaju priliku raditi narednih 11 mjeseci, a projekt završava u kolovozu 2021. godine.

Aktivnosti projekta "Žene rade" za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 odvijale su se uz velike mjere opreza i socijalnu distancu, sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ovakvom prilagodbom rada zaposlenih žena osigurana je maksimalna zaštita zdravlja krajnjih korisnika, koji spadaju u najrizičniju skupinu (osobe iznad 65 godina starosti), a ujedno nisu bili ostavljeni bez pomoći u ovoj izvanrednoj situaciji. Gerontodomaćice će i dalje obavljati svakodnevne aktivnosti uz mjere opreza i brigu za krajnje korisnike.

Projekt "Žene rade" provodi se u sklopu programa Zaželi, a ukupan iznos sredstava iznosi 1.490.469,96 HRK. Projekt financira Europska Unija u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

eustrukturniucinkoviti
inkluzivnainkluzivna