U KISTANJAMA U TOKU IZGRADNJA EKO CENTRA S TRŽNICOM I PRATEĆIM OBJEKTIMA

Građevinska firma «AGRAD PROJEKT d.o.o.» iz Šibenika gradi u Kistanjama Eko centar s tržnicom i pratećim objektima, na površini od 2900 m2, na zemljištu neposredno uz Poštanski ured, DVD i Komunalno poduzeće «Kistanje».

1
Radovi vrijedni 5.503.778,50 kuna sufinancirani su sredstvima EU iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u iznosu od 85 %, a ostalih 15 % RH. Stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova vrši tvrtka DENMAR d.o.o. iz Zadra.
Opremanje Eko centra financira Općina Kistanje iznosom od 219.937,50 kuna.

2
Glavnim projektom u prizemlju Eko centra planiran je prostor za gastroprezentacije eko i drugih kulinarskih proizvoda sa spremištem, zatim prodajni prostor, ribarnica, mesnica, pekara, sanitarni čvor i uredski prostori. Na katu zgrade planiran je višenamjenski prostor za prezentaciju eko i etno aktivnosti. Na otvorenom prostoru, pod nadstrešnicom će biti smješteni prodajni štandovi, te kamene kućice za prodaju lokalnih proizvoda.

3
Radovi na Eko centru trebaju biti završeni do 10.02.2021.godine, nakon čega je ugradnja opreme, koju će izvesti firma «PROKLIMA – TIM d.o.o.» iz Zagreba.