OPĆINE KISTANJE I UDRUGA ČAROBNI SVIJET IZ KNINA U NOVOJ ČAROLIJI

Dana 22. ožujka 2018. godine službeno je otvorena igraonica u općini Kistanje koja je plod suradnje Općine Kistanje i udruge "Čarobni svijet" iz Knina. Na otvorenju se okupilo četrdesetak roditelja i njihove djece za koju su pripremljene raznovrsne aktivnosti.
1

Otvorenju su nazočili zamjenik župana gospodin Nikola Blažević, načelnik gospodin Goran Reljić i njegov zamjenik gospodin Roko Antić. Prisutne je u ime domaćina pozdravila predsjednica udruge gospođa Anita Ercegovac rekavši kako je ovakva suradnja korisna za djecu i njihove roditelje i da smo danas svi zajedno ovdje zbog njih. Zahvalila je na povjerenju koje su roditelji iskazali udruzi, a posebno vodstvu općine koji su prepoznali i podržali suradnju, te osigurali prostorne i materijalne uvjete za realizaciju.

2

Gospodin Nikola Blažević je istaknuo zadovoljstvo svojim prisustvovanjem današnjem otvorenju igraonice, naglasio je vrijednost rada po kojem je udruga prepoznatljiva na području grada Knina. "Kao čovjek koji dolazi iz Knina i bivši gradonačelnik mogu sa sigurnošću reći da ste izabrali ono najbolje što Knin kao grad ima – to je udruga Čarobni svijet i volonteri koji u njoj vrijedno rade i koje dobro poznajem."

3

Načelnik g. Reljić i gosti djecu su darovali potrebnom didaktikom i ostalim materijalima za rad pri čemu je načelnik istaknuo kako slijedi još kvalitetnije opremanje prostora u kojem bi sve potrebe djece bile zadovoljene.
Udruga za djecu i mlade „Čarobni svijet“ Knin bavi se aktivnostima kojima je cilj poboljšanje kvalitete života djece u zajednici.

4

Provodeći Program „Korak bliže djetetu“ za djecu Knina, provodi i aktivnosti pod nazivom „Učimo zajedno“ za djecu iz udaljenih lokalnih zajednica u kojima nema institucionalnog i vaninstitucionalnog odgoja pa tako već tri godine ostvaruje suradnju s općinom Biskupija, a s današnjim danom i službeno s općinom Kistanje gdje je uključeno 47 djece u dobi od 4 do 6 godina.

Anita Ercegovac
predsjednica udruge Čarobni svijet