Jedinstvena manifestacija 'Buša na pjatu' dovodi poznate chefove Davida Skoku i Matu Sučića!

Pravi gastro vikend u Kistanjama

U organizaciji Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te Općine Kistanje, 7. i 8. lipnja očekuje vas dvodnevna manifestacija Taste like Kistanje – Buša na pjatu, s ciljem prezentiranja mesa buše iz domaćeg uzgoja i predstavljanjem istog kao dio lokalne turističke, ali i ponude krajnjim kupcima. Na rasporedu su radionice, Master class Davida Skoke i Mate Sučića te prezentacije lokalnih vina, a ostatak programa provjerite u nastavku!

Prvog dana manifestacije, u petak, 7. lipnja organizira se Master class pripreme jela od različitih pozicija mesa buše. Radionicu vode dva renomirana chefa čija su imena prepoznata u svijetu naše gastronomije: David Skoko i Mate Sučić. Master class je namijenjen svim chefovima i voditeljima restorana.
Tijekom radionice bit će prezentirana priprema ovog prirodno uzgojenog mesa, te kuhanje nekoliko jela od ove nedovoljno prepoznate i našim restoranima i turistima nedovoljno prezentirane namirnice. Master class se organizira u reprezentativnom prostoru kuhinje Ruralnog poduzetničkog inkubatora Krka Kistanje, u trajanju od 10 do 15 sati nakon čega slijedi degustacijska prezentacija te sparivanje s lokalnim vinima.

Cijena kotizacije iznosi 100,00 eura. Svi zainteresirani se trebaju prijaviti do utorka, 4. lipnja, tako da na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  dostave sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela, zanimanje te ime i mjesto restorana u kojem rade.
Nakon prijave dobit ćete upute za uplatu kotizacije. Molim da prijave izvršite na vrijeme jer je broj mjesta je ograničen.
Od 16 sati očekuje vas panel na temu „Održivost uzgoja buše i valorizacija mesa buše “, sudionici –profesor Ante Ivanković, Chef David Skoko, župan dr.sc. Marko Jelić, predstavnici udruge uzgajivača buše, voditelji i chefovi restorana, sommelieri, predstavnici obrtničke komore i udruženja ugostitelja.

Drugi dan manifestacije održat će se 8. lipnja u Eko centru Kistanje s početkom od 12 sati uz prezentaciju četiri jela od mesa buše. Očekuje vas i prezentacija lokalnih vina, a uz to imat ćete priliku kupiti kupone za jelo i vino po cijeni od 3 eura za vino te 5 eura za porciju jela. Sve to popratit će zabavni program uz duo 'Old Road'.

Stoga rezervirajte vikend u Kistanjama jer vas očekuje vrhunska gastro manifestacija uz mnoštvo dobre zabave, ukusna jela te fina vina. Više saznajte na web stranici Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te njihovom Facebook i Instagram profilu.