OBAVIJEST KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE VEZANO ZA TROŠKOVE STANOVANJA U 2023.G.

Obavještavaju se svi korisnici zajamčene minimalne naknade s područja Općine Kistanje da mogu podnositi  zahtjev za isplatu troškova stanovanja za 2023.g. ili ažurirati svoje podatke radi isplate troškova stanovanja u 2023.g.

Novi zahtjevi ili dopuna zahtjeva mogu  se predati u  pisarnici Općini Kistanje, Trg. sv. Nikole 5, 22305 Kistanje  svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 13:00 sati ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Za ažuriranje podataka potrebno je dostaviti:

- Novu izjavu korisnika da se grije na drva za 2023.g. (obrazac u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kistanje i na internetskoj stranici Općine Kistanje www.kistanje.hr)

-Nove račune za troškove stanovanja-najamnina, komunalna naknada, vodne usluge (iznosi u EUR)

-ostale podatke ako su se promijenili :  Rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi ,  račun za uplatu troškova stanovanja , ugovor o najmu itd.

Novi korisnici  za ostvarivanje prava na troškove stanovanja prilažu:

1. Zahtjev za troškove stanovanja (obrazac u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kistanje i na internetskoj stranici Općine Kistanje www.kistanje.hr)
2. Potpisanu izjavu  da se griju na drva
3. Presliku  tekućeg , žiro ili zaštićenog računa s obveznom IBAN konstrukcijom (napomena:
molimo Vas da prethodno provjerite ispravnost vašeg računa, posebno osobe koje imaju zaštićeni
račun )
4. Presliku osobne iskaznice samo za nositelja Rješenja
5. Račune za vodu, komunalnu naknadu i dr. ovisno o svakom pojedinom korisniku
6. Rješenje o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu

Općina Kistanje će sukladno odredbama Odluke Vlade RH o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za 2023.godinu
( "Narodne novine", broj 05/23.) priznati pravo na naknadu za troškove stanovanja u visini od 30%  iznosa zajamčene minimalne naknade koju korisnik ostvaruje mjesečno.  

Sukladno članku 42. Stavku 2.  Zakona o socijalnoj skrbi ("Narodne novine", broj 18/22., 46/22. i 119/22.) ako su troškovi stanovanja manji od 30% iznosa zajamčene minimalne naknade, pravo na naknadu za troškove stanovanja priznaje se u visini stvarnih troškova.

 
DOKUMETI ZA PREUZIMANJE:
ZAHTJEV ZA NAKNADU ZA TROŠKOVE STANOVANJA
IZJAVA
UPUTE


JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

OPĆINE KISTANJE