PRIOPĆENJE NAČELNIKA OPĆINE KISTANJE VEZANO ZA SLUČAJ JOVANA KOROLIJE

Poštovani građani,

Prvo da se zahvalim svim sumještanima i stanovnicima Općine Kistanje a i široj javnosti koja se uključila u akciju za pomoć Jovanu Koroliji iz mjesta Rudele u Ivoševcima.

Općina Kistanje je vezano za njegovu situaciju obavila razgovore s nadležnim Centrom za socijalnu skrb , Crvenim križem , udrugom „Žene kosovske doline“ a s njegovim slučajem upoznat je i Stožer civilne zaštite Općine Kistanje.
U sklopu akcije za prikupljanjem pomoći koju je pokrenula udruga „Žene kosovske doline“ Općina Kistanje pružit će pomoć zajedno sa svojim službama.

Također, moramo reći radi šire javnosti da smo u više navrata u zadnjih 10 godina pokušali uspostaviti komunikaciju sa Jovanom, ali bez većeg uspjeha, jer isti nije htio surađivati. Ovdje se radi o čovjeku koji živi na svoj način, po osobnom izboru i koji ne želi napustiti mjesto u kojem trenutno boravi. Isto tako ne želi se vratiti u svoju obiteljsku kuću koju ima u selu.

Ovim putem zahvaljujemo se udruzi „Žene kosovske doline“ i gerontodomaćici Nadeždi Tišma koja se o njemu skrbi putem programa pomoći u kući, a koja je i pokrenula ovu inicijativu i Tris portalu koji je medijski popratio incijativu.

S poštovanjem,
NAČELNIK OPĆINE KISTANJE
Goran Reljić