Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Općine Kistanje

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite i Pravilniku o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite Načelnik Općine Kistanje  objavio je Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Općine Kistanje s ciljem jačanja operativnih snaga civilne zaštite, te kao potpora za provođenje mjera civilne zaštite asanacije terena, evakuacije, spašavanja, prve pomoći, zbrinjavanja ugroženog stanovništva te zaštite od poplava.

Pozivaju se građani i građanke s područja Općine Kistanje  starosne dobi od 18 do 60 godina života na iskazivanje interesa za sudjelovanje u sustavu civilne zaštite i raspoređivanje u postrojbu civilne zaštite opće namjene Općine Kistanje (popuna postrojbe).Javni poziv je otvoren do popune postrojbe, a sve zainteresirane osobe mogu se javiti putem pošte na adresu Općina Kistanje, Stožer civilne zaštite Općine Kistanje, Trg sv Nikole 5, 22 305 Kistanje ili putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijava mora sadržavati popunjeni obrazac (u prilogu) prijave i presliku osobne iskaznice.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na telefon 022/763-055 ili putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..         
Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama, a od javnog je interesa kako Općine Kistanje  tako i Republike Hrvatske.

Ovim javnim pozivom Općina Kistanje  želi senzibilizirati što veći broj ljudi da se priključe sustavu civilne zaštite, jer će tako steći korisna znanja za pružanje različitih vidova pomoći zajednici i šire, a s ciljem ublažavanja i otklanjanja posljedica velikih nesreća i katastrofa.

Dokumenti za preuzimanje:

Javni poziv

Obrazac za prijavu