POPLAVE NA PODRUČJU OPĆINE KISTANJE

Zbog posljedica obilnih kiša došlo je do izbijanja podzemnih voda koje su izazvale plavljenje širokog područja u mjestima Nunić, Modrino selo i Torbice .
Od ponedjeljka 15. svibnja 2023.g. načelnik Općine Kistanje i DVD Sv. Juraj prate stanje na terenu te pomažu lokalno stanovništvo u osiguravanju osnovnih namirnica i lijekova.
Dana 16.svibnja 2023.g. aktiviran je Stožer civilne zaštite Općine Kistanje koji je zajedno sa Stožerom civilne zaštite Šibensko-kninske županije obišao teren u Torbicama gdje je došlo do plavljenja županijske ceste ŽC 6026 koja je zatvorena za promet.
Po prijedlogu Stožera civilne zaštite Općine Kistanje angažirana je mehanizacija radi iskopa kanala na susjednoj parceli kako bi se omogućilo istjecanje vode sa kolnika ceste.
Na terenu su bili i Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić , JVP iz Šibenika te Šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Danas im se pridružila i Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja je zajedno sa Stožerima civilne zaštite, načelnikom Općine Kistanje i predstavnicima Šibensko-kninske županije obišla teren i sudjelovala na zajedničkom sastanku.