Najoštrije osuđujemo necivilizirani napad na đake Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u Kistanjama!

Općina Kistanje najoštrije osuđuje napad na đake Bogoslovije Sv. Tri Jerarha u Kistanjama i nanesene im povrijede! Napad na đake Bogoslovije smatramo napadom na Srpsku pravoslavnu crkvu u Kistanjama. To je uvreda i udarac na građane općine Kistanje i na njihovu sigurnost.
Motiv za takav napad može biti samo mržnja, a protiv nje se svi moramo boriti kako bi smo je iskorijenili.
Počinitelji toga nedjela ne žele dobro ni sebi, ni Općini Kistanje, a ni Republici Hrvatskoj.
Ovim putem šaljem podršku đacima Bogoslovije Sv. Tri Jerarha, Manastiru Krki, Eparhiji dalmatinskoj kao i svim građanima općine Kistanje, te ih molim da ih ovakav sramotni čin ne obeshrabri da nastave živjeti u miru i graditi sretniju i sigurniju budućnost.
Manastir Krka sa Bogoslovijom su bogatstvo Općine Kistanje i ona je ponosna na njihovo postojanje. Đaci Bogoslovije moraju imati jednake mogućnosti i slobodu kao i svi drugi učenici na području naše općine i šire i ne smiju biti diskriminirani zbog svoje nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti.
Od nadležnih državnih tijela očekujemo brzu, odlučnu i efikasnu istragu i poduzimanje mjera kako bi se počinitelji što prije pronašli i izveli pred lice pravde, radi uspostavljanja reda i sigurnosti građana na području naše općine.

Općinski načelnik
Goran Reljić