ZA EKO-CENTAR SA TRŽNICOM U KISTANJAMA 5,47 MILIJUNA KUNA IZ EU FONDOVA

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić nazočio je 20. svibnja 2019.godine, u Vodicama, potpisivanju 49 ugovora vrijednih 235 miliona kuna, koje je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić, za financiranje lokalne infrastrukture s jedinicama lokalne uprave čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo."

NOVO 14

Jedini projekat iz Šibensko-kninske županije je Eko-centar sa tržnicom u Kistanjama, ukupne vrijednosti 5.537.498,40 kuna, od čega se bespovratno financira iznos od 5.476.076,90 kuna. Ugovor je u ime Općine Kistanje potpisao načelnik, Goran Reljić.

NOVO 16

Glavnim projektom u prizemlju Eko centra planiran je prostor za edukaciju gastroprezentacije eko i drugih proizvoda sa spremištem, zatim prodajni prostor, ribarnica, mesnica, sanitarni čvor i pekara.

NOVO 17

Na katu zgrade planiran je višenamjenski prostor za prezentaciju eko i etno proizvoda. Na otvorenom prostoru će biti izgrađeni prodajni štandovi u vidu kamenih kućica za prodaju proizvoda lokalnih OPG-ova.