Općini Kistanje priznanje za transparentnostU Zagrebu, 05.srpnja 2016.godine, na predstavljanju rezultata istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica-županija ,gradova i općina, kojem su prisustvovali tehnički ministar financija Zdravko Marić , tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović , pravobraniteljica za informiranje Anamarija Musa i drugi, Institut za javne financije dodijelio je Općini Kistanje priznanje za transparentnost općinskog proračun .

Tom je prigodom načelnik Općine Kistanje Goran Reljić rekao da se objavljivanjem dokumenata željelo demantirati katkada tendenciozne, pogrešne i iskrivljene informacije nekih pojedinaca o radu Općinskog vijeća, načelnika i općinske uprave, što se pokazalo uspješnim.

-Shvatili smo da web stranica Općinu Kistanje čini otvorenijom, da je približava njenim građanima i institucijama, da je čini modernijom i da šalje dobru sliku o njenom radu. Web stranica Općine Kistanje je zapravo naša lokalna televizija, naš lokalni radio, ona je medij preko kojeg šaljemo informacije o sebi , preko nje smo u kontaktu s našom javnošću .Istakao je dobru dosadašnju suradnju s Ministarstvom financija. Na kraju je dodao da su za dobivene najbolje ocijene i dodijeljeno priznanje posebno zaslužni Jedinstveni upravni odjel Općine Kistanje ,web majstor tvrtke Jurida d.o.o. iz Šibenika i suradnici iz tvrtke Mobes kvaliteta iz Iloka, za koje kaže da su dostupni 24 sata dnevno, subotom i nedjeljom.


DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2015. – ožujak 2016.